2018-09-05 05:24:53• hírek • Oszkó Viktória

Gnándt Zoltán vezetésével indul az új tanév a 10-es Iskolában

Gnándt Zoltán foglalja el a Szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola igazgatói posztját ez év szeptemberétől, aki kihívásokkal teli időszakként is tekint az elkövetkezendő hónapokra, de mérhetetlen pozitivitással is áll hozzá a teendőkhöz.

Elmondása szerint bőven van még hova ismerkedni mind az intézménnyel, mind a kollégákkal. Ez természetesen rendben is van így, folyamatos munka eredménye az, ha jól működő, harmonikus kapcsolat épül ki egy oktatási intézmény vezetősége, tanári kara és persze a diákok között. Az új igazgató szerencsére jó úton halad, eddig is nyomon követte az iskola mindennapjait, fejlődését és eredményeit is, így felkészülten vág neki az új tanévnek. Nem véletlen, hogy már előre tájékozódott az iskolával kapcsolatos történésekről, hiszen Gnándt Zoltán az elmúlt években kisebbségi oktatásért felelős tanfelügyelőként dolgozott,  ráadásul nagyjából két éve készül arra, hogy átvegye a 10-es iskola irányítását.


Az új intézményvezető elárulta, miért borítékolja már előre a sikereket. A titok nyitja a jól képzett, összetartó és lelkiismeretes csapatban, azaz a kollégákban van. Persze ahhoz, hogy az iskola oktatói gárdája olyan szinten tud együtt dolgozni, ahogy, hozzájárult az is, hogy az előző igazgatók jól végezték a munkájukat – egészítette ki a gondolatot.


„Az, hogy az iskolának hírneve van, hogy a mérce magasra van téve, eddig is adott volt, ami pedig még fontosabb, hogy a színvonalat meg is fogja tudni tartani. Függetlenül attól, hogy kinek, milyen problémái vannak, az elsődleges szempont mindenkinek az, hogy az iskola jól menjen. Minden kolléga a problémák megoldásán dolgozik, és meg is van a közös fórum, ahol kommunikálni tudnak egymással. Igazából minden adott, amit egy iskolaigazgatónak össze kell tudnia fogni” – jegyezte meg.


Elárulta, bár az iskola épülete összességében jó állapotban van, jó érzéssel tölti el az embert, ha végignéz az iskolaudvaron, azért vannak dolgok, amelyeket még szívesen fejlesztene a jövőben. Ilyen például az intézmény informatikai felszereltsége vagy például néhol a bútorzat javítása. Hozzátette, fel lettek újítva a nyílászárók, nyáron egyéb, kisebb-nagyobb munkálatokat is végeztek, ahol szükséges volt, lesz új sportpálya, adott egy nagy tornaterem és egy hatalmas udvar is, ami mind-mind a gyerekek  testi-lelki fejlődését szolgálja. Véleménye szerint mindig lehet több és persze jobb valami, erre törekedni is kell, például különféle támogatási pályázatok elnyerésével, de ettől függetlenül az iskola eddig is jó kezekben volt szerencsére, ennek köszönhetően pedig rendben is van.


A tanerő továbbképzésére is szeretne nagyobb gondot fordítani az igazgató, annak ellenére, hogy tudja, sokszor nem a lehetőségek, hanem az idő hiányából fakad az, hogy a tanítók és tanárok nem tudják fejleszteni magukat. Gnándt Zoltán azt mondja, általános tapasztalat az, hogy a diákok hozzáállása és mentalitása négyévenként változik, amivel lépést kell tartani. Ehhez szükség van továbbképzésekre, amelyekhez mindenféle támogatást meg kell adni a kollégáknak, amilyen módon csak lehet.


Természetesen szó esett arról is, milyen színes iskolai programokkal készülnek majd idén a gyerekekkel együtt. A már jól megszokott és közkedvelt vásárok, a szülői bál továbbra is a részét képezik majd az iskola életének, bár az igazgató nem szeretné azt sem, ha túlvállalnák magukat a tanárok. Az egyensúly megteremtésére szeretne törekedni és arra, hogy mind a kollégák, mind a gyerekek érezzék a támogatást a mindennapos munkájuk mögött.


Gnándt Zoltán előrevetítette azt is, hogy megváltoztatnák az iskola elnevezését, ami fontos előrelépés lenne, tekintve, hogy Szatmáron már minden oktatási intézménynek van rendes neve. Kitért arra is, jó volna a partneriskolák és partnerkapcsolatok számát is bővíteni a jövőben.


Elképzelésekből, ötletekből és lelkesedésből nincs hiány, sok sikert kívánunk a közös munkához!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: